Президентът на Украйна Володимир Зеленски е поканил президента на САЩ

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е поканил президента на САЩ
Коментари Харесай

Конфликтът Москва-Киев: Зеленски покани Байдън в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е поканил президента на Съединени американски щати Джо Байдън да посети Украйна, заяви в неделя канцеларията на президента в Киев, съобщи Ройтерс.

Според известието Зеленски е изразил по време на днешния си телефонен диалог с Байдън убеждението си, че такава аудиенция „през околните дни, които са основни за стабилизирането на обстановката, ще бъде мощен сигнал и ще спомага за деескалацията“.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц сподели, че спорът сред Русия и Украйна е „много сериозна опасност за мира в Европа“. Той заплаши Москва с „твърди реакции и санкции“ при нова военна експанзия против суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Шолц възнамерява в понеделник да бъде в Киев за диалози със Зеленски, а във вторник – в Русия за среща с съветския президент Владимир Путин.

Източник от администрацията във Вашингтон, поискал анонимност, съгласно който съветските бойци дислоцирани по украинските граници са към този момент над 130 хиляди. Преди седмици числеността им се определяше на 100 хиляди.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР