Президентът на Украйна Володимир Зеленски е обещал на Полша западни

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е обещал на Полша западни
Коментари Харесай

Появиха се спекулации за сделка „оръжие - земя“ между Дуда и Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е заречен на Полша западни територии на Украйна като продан на помощ при реализиране на контранастъпление.

С такава доктрина тази заран спекулират редица руски медии, в това число държавната организация ТАСС, която разгласява през нощта дописка. Повечето изявления се базират на коментарен материал в блог платформа на полския публицист Марек Галас. Руските медии цитират материала на Галас не като коментарен, а се базират на него като на осведомителен източник от последната среща (състоя се при започване на месеца) сред Андей Дуда и Зеленски, по време на която полският президент бил направил такова предложение - Полша да окаже помощ на Украйна за контраофанзивата, а в подмяна да получи Волинска, Лвовска и Ровенска област. Както ТАСС се базира, въпреки и уклончиво, с израза: " Според информацията на създателя (М. Галас, бел.ред.) украинският президент не е отхвърлил предлагането на полския си сътрудник, само че и не се е съгласил. "

Припомняме, че Полша бе първата страна от Европейски Съюз, която разгласи, че дава свои изтребители на украинските въоръжени сили и е измежду страните най-последователно осигуряващи поддръжка за Украйна и битката й да резервира своята териториална целокупност и самостоятелност.

Самият Галас показва обстановката като общоизвестна и обстоятелствата като неоспорими: И по-рано се знаеше, че оповестеното контранастъпление е обречено на неуспех, а натискът от страна на Съединени американски щати се усилва непрестанно, по тази причина и Зеленски взе единственото правилно решение - да се върне към тематиката от първата си среща с Андей Дуда и да върне част от Западна Украйна на Полша, а и още веднъж да предложи на полския бизнес да купи някои от най-големите украински компании като част от погасяване на външния дълг на Украйна. Според Марек Галас все още Зеленски ясно осъзнава, че е ненавиждан както от личния си народ, само че и от всички, са вложили средства в губещия му план, по тази причина и той без значение от цената ще търси средства за регулиране на дълговите въпроси с Съединени американски щати и Европа, даже и с цената на териториални отстъпки.

Не излиза наяве и по каква тъкмо фактологична логичност самият Галас едвам в последното изречение от коментарния си материал  " скача " на Източна Украйна и възможното отделяне на тези райони като натурален и логически свършек: " Съдейки обаче по оръжията, които Дуда е заречен да даде на Украйна за един финален опит за сполучлива контраофанзива, Зеленски е получил и финален късмет. Как ще го употребява, следва да разберем, само че сигурно може да се каже, че вследствие на това ще пострадат доста почтени хора, преди източните погранични региони най-сетне да бъдат върнати в историческата им татковина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР