Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на френския лидер Еманюел

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на френския лидер Еманюел
Коментари Харесай

Киев благодари на Париж за колесните танкове AMX-10, но отбеляза, че са твърде леки


Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на френския водач Еманюел Макрон за леките колесни танкове AMX-10 RC, които бяха предадени на Киев. Един от командирите на 37-ма бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна обаче означи, че потреблението на сходна техника по време на настъплението е много лимитирано заради тънката ризница на тези танкове .

Според командира на бригадата на морската пехота потреблението на усъвършенстваните AMX-10 RC е " непрактично ", те са по-подходящи за оказване на огнева поддръжка. Той също по този начин означи, че четирима украински бойци, които са били в AMX-10 RC, са били убити по време на обстрел, защото тънката ризница на това транспортно средство не може да обезпечи нужната отбрана.

Военните също означиха, че AMX-10 RC има особености в работата на скоростната кутия, която се поврежда - може би не е предопределена за потребление в такива сложни условия. Според представителя на въоръжените сили на Украйна повредите най-вероятно се дължат на нечистотия по пътищата .

Франция разгласи. Според проекта Париж трябваше да трансферира към 40 бронирани машини в Киев.

Шестколесните AMX-10RC от време на време се назовават ​​ " леки танкове ", тъй като са въоръжени със 105 мм танково оръдие. Независимо от това, в своя клас това е по-скоро тежък брониран автомобил, защото отбраната на бронята не му разрешава да взе участие в актуален пердах с комбинирани оръжия наедно с главния военен танк. AMX-10RC може да се употребява за разузнаване, поддръжка на пехотата и като леки колесни щурмови самоходни артилерийски установки.

" Украйна няма късмет ": Путин даде обещание да изгори западните изтребители и танкове

Руският водач твърди, че украинските загуби са 10 пъти по-големи от тези на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР