Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че страната му има

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че страната му има
Коментари Харесай

Украйна има амбиция да стане лидер на Централна и Източна Европа, обяви Зеленски в Давос

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че страната му има упоритостта да стане районен водач и прикани бизнеса да влага в стопанската система на страната. Зеленски изнесе тирада на Световния стопански конгрес в Давос, оповестява KyivPost.

Според него Украйна е вярното място за вложения с помощта на положителното си местонахождение , на евтиния и добре просветен човешки капитал. Той приказва за напъните на държавното управление да усъвършенства капиталовия климат.

Украйна не е привличала повече от 50 милиарда $ директни задгранични вложения от независимостта си през 1991 година, което е най-вече поради корупцията.

" Ние предлагаме всички вие да бъдете акционери в триумфа на нова Украйна ", означи Зеленски. Той добави, че тези, които пропуснат опцията да влагат в Украйна в този момент, ще се почувстват като Джордж Бел , началник на интернет компанията Excite, който отхвърли предложение да купи Гугъл за 1 милион $ през 1999 година

Украинският водач се пошегува, че " Украйна форсира климатичните промени ", като разясни, че има поради позитивната смяна в бизнес климата.

Зеленски сподели още, че след анексирането на Крим от Русия и започването на войната през 2014 година Украйна се нуждае още по-бързо да развие стопанската система си.

Въпрос на оцеляване на страната , счита той.

" Каква е задачата на страната, която е изгубила част от територията си, ще ви отговоря - да бъде водач на Източна Европа и Централна Европа ", акцентира Зеленски.

Запитан за вероятностите да се приключи войната, Зеленски отговори, че държавното управление на Украйна е " готово да я спре през днешния ден ". По думите му обаче решението зависи от другата страна.

На въпрос да уточни трите съществени аргументи за какво Украйна е положително място за вложения , Зеленски заяви, че украинското държавно управление дава гаранции за отбрана на огромните вложители и ще даде на тези, които купят държавни компании петгодишна корпоративна данъчна отстъпка. Той добави, че стотици държавни компании са за обмен и скоро ще стартира продажбата и изкупуването на обработваема земя. Украинският държавен глава сподели още, че украинците са доста надарени и " по-евтини спрямо Европа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР