Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е провел телефонен

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е провел телефонен
Коментари Харесай

Пак напрежение: Зеленски говори с Путин по телефона, помоли го да спре убийствата

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че е провел телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин във връзка със починалите украински военни в Донбас, оповестява УНИАН, представена от „ Фокус “.

Държавният глава е съобщил това след заседание със силовите структури във връзка хипотетичен обстрел, състоял се на 6 август в региона на Павлопол в Донбас, в следствие от който са починали четирима украински военни.

Зеленски е подчертал нуждата от допустимо най-скорошна среща на водачите на „ нормандската четворка “ (Русия, Украйна, Германия, Франция) и от това „ да се забележим очи в очи и да прекратим тази война “.

„ Току що, през днешния ден сутринта, разговарях с президента Путин по този мотив, позвъних му незабавно и споделих, че това (гибелта на украинските военни) не ни доближава към мира и ви апелирам доста да повлияете на тази страна (Луганска и Донецка национални републики) да прекратят убийствата на наши хора “, съобщи Зеленски.

„ Вторият въпрос, който сложих е, че ние продължаваме разминирането и че би трябвало да съкратим от другата страна (времето за ремонт на фортификационните укрепления) за строителството на мост в Станица Луганска. Още няколко въпроса, които повдигнах, са възвръщането на нашите пленници “, добави украинският президент.

По неговите думи диалогът с Путин е бил дълъг.

Според известие на Министерството на защитата в Киев от 6 август, в следствие от обстрел на силите на ЛДНР са починали четирима украински военнослужещи.

По-рано тази заран, както БЛИЦ осведоми, разузнаването на ДНР популяризира информация, че украинските войски готвят огромно навлизане в Донбас , като направлението на основния удар ще е към Мариупол.

Засега от Кремъл няма публична информация за диалога сред Зеленски и Путин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР