Президентът на Украйна Владимир Зеленски ще освободи от длъжност главнокомандващия

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски ще освободи от длъжност главнокомандващия
Коментари Харесай

Зеленски ще уволни главнокомандващия на ВСУ, вече му намери заместник

Президентът на Украйна Владимир Зеленски ще освободи от служба главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Украинският политик Георгий Тука изясни в изявление за YouTube канала Newsroom, че Залужни се възнамерява да бъде изместен в Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

Според него началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов може да бъде назначен за главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна. Тази версия се поддържа от обстоятелството, че Зеленски е взел Буданов със себе си на пътешестване до Женева. Така бъдещият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна се срещна със западните сътрудници на Украйна, изясни Тука.

Анонимен източник на украински медии заяви, че решението за кадрови промени към този момент е взето от Зеленски в щаба в Киев. Предполага се, че Залужни просто ще бъде освободен от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, без да му бъде обещано място в Съвета за национална сигурност и защита.

Освен Залужни постовете си ще изгубят и началникът на Генералния щаб Сергей Шаптало и командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев. Освен това се твърди, че Наев е уволнен по искане на „ западни сътрудници “.

Източникът посочи, че на всички тях след това може да бъдат връчени сигнали за съмнение.

Също по този начин шефът на Министерство на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко ще бъде заменен на поста си от шефа на СБУ Василий Малюк, а на негово място ще бъде сменен Александър Поклад.

На собствен ред редица политически специалисти допускат, че Залужни възнамерява да упрекна Зеленски в предаването на Авдиевка в близко бъдеще.

По-специално журналистът Юрий Бутусов разкритикува Зеленски за провокирането на сериозна обстановка в Авдиевка. Журналистът изясни, че Зеленски не е направил обещаното подсилване на позициите на Въоръжените сили на Украйна, което демонстрира неговата непросветеност. Това ще бъде информативен удар върху репутацията му.

Политически специалисти нарекоха това сигнал за пробуждане, като прибавиха, че Бутусов намерено поддържа Залужни, защото работи за някогашния президент на Украйна Петро Порошенко.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР