Президентът на Украйна Владимир Зеленски се присъедини към онези, които

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски се присъедини към онези, които
Коментари Харесай

Зеленски: Имаме информация, че Путин уби Пригожин

Президентът на Украйна Владимир Зеленски се причисли към тези, които считат Кремъл за виновен за гибелта на създателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. Зеленски обществено загатна името на съветския президент Владимир Путин в този подтекст, осведоми Руската работа на Би Би Си.

" Путин е провален - като човек, като политик. Той умъртви Пригожин - най-малко имаме такава информация ", сподели президентът на Украйна.

" Не обявихме дни на печал в Украйна, когато небето загуби Пригожин ", продължи Зеленски. " За нас това е един терорист по-малко.

" Моралът на руснаците падна, тъй като се криеха зад вагнеровците, хвърляха ги напред, не им беше разрешено да се върнат ", изясни мисълта си Зеленски. - Мисля, че те са изгубили тази отбрана, криейки се зад живота на наемници, вагнеровци. Това несъмнено е плюс за нас. "

Президентът на Украйна не посочи въз основа на какви данни е изработен изводът, че Путин може да е забъркан в гибелта на създателя на ЧВК " Вагнер ". В изискванията на война Би Би Си не е в положение неотложно да ревизира изказванията, направени от публични лица.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на 25 август, отговаряйки на въпрос на Би Би Си, назова " безспорна неистина " изказванията на представители на западни страни, които настояват, че Пригожин може да е бил погубен " по напътствие на Кремъл ".

Припомняме, че в четвъртък стана известно, че ЧВК " Вагнер " официявлно разгласи, че към този момент не набира наемници. Повечето от заемащите управителни постове във " Вагнер " починаха в самолетната злополука на 23 август, дружно с създателя й - Евгений Пригожин. Войските на " Вагнер " бяха изтеглени от Украйна след завладяването на Бахмут в края на май, а след протеста на 23-24 юни част от тях бяха преместени в Беларус.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР