Президентът на Украйна Владимир Зеленски се присъедини към онези, които

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски се присъедини към онези, които
Коментари Харесай

Зеленски: Путин уби Пригожин - имаме такава информация

Президентът на Украйна Владимир Зеленски се причисли към тези, които считат Кремъл за виновен за гибелта на създателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. Зеленски обществено загатна името на съветския президент Владимир Путин в този подтекст, осведоми Руската работа на Би Би Си.

" Путин е провален - като човек, като политик. Той умъртви Пригожин - най-малко имаме такава информация ", сподели президентът на Украйна.

" Не обявихме дни на печал в Украйна, когато небето загуби Пригожин ", продължи Зеленски. " За нас това е един терорист по-малко.

" Моралът на руснаците падна, тъй като се криеха зад вагнеровците, хвърляха ги напред, не им беше разрешено да се върнат ", изясни мисълта си Зеленски. - Мисля, че те са изгубили тази отбрана, криейки се зад живота на наемници, вагнеровци. Това несъмнено е плюс за нас. "

Президентът на Украйна не посочи въз основа на какви данни е изработен изводът, че Путин може да е забъркан в гибелта на създателя на ЧВК " Вагнер ". В изискванията на война Би Би Си не е в положение неотложно да ревизира изказванията, направени от публични лица.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на 25 август, отговаряйки на въпрос на Би Би Си, изказванията на представители на западни страни, които настояват, че Пригожин може да е бил погубен " по напътствие на Кремъл ".

Припомняме, че в четвъртък стана известно, че ЧВК " Вагнер " официявлно разгласи,. Повечето от заемащите управителни постове във " Вагнер ", дружно с създателя й - Евгений Пригожин. Войските на " Вагнер " бяха изтеглени от Украйна след, а след протеста на 23-24 юни част от тях бяха преместени в Беларус.
 Появи се видео, в което починалият Пригожин разяснява сигурността си
Появи се видео, в което починалият Пригожин разяснява сигурността си

Клипът евентуално е сниман сред 19 или 20 август, единствено три или четири дни преди злополуката на самолета му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР