Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че той и другите

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че той и другите
Коментари Харесай

Зеленски: Отказваме се от местата си на събитието за Холокоста в полза на оцелели

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че той и другите от делегацията му се отхвърлят от местата си на Световния конгрес за Холокоста в Йерусалим, с цел да може оживели да участват на церемонията в Яд Вашем във връзка 75 година от освобождението на " Аушвиц ", написа " Таймс ъв Израел ".

Зеленски означи, че ще взе участие на други събития и срещи в Йерусалим.

" Научихме, че доста оживели при Холокоста не могат да посетят Световния конгрес за Холокоста. Нашата делегация се отхвърли от местата си, както доста израелски министри направиха ", написа Зеленски в " Туитър ". " Тези хора заслужават тази чест повече от всички.. Ние ще участваме на всички събития и срещи ", означи той.

Армейското радио разгласи предходната седмица, че единствено 30 от 800 места на Петия Световен конгрес за Холокоста са непокътнати за оживели при геноцида.

От Яд Вашем оповестиха, че решението на Украйна за местата е " объркващо " и буди страдание.

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин и израелският министър председател Бенямин Нетаняху направиха къс коментар преди срещата им в Йерусалим.

Нетаняху приветства " нашия огромен другар, президента на Русия ". Той благодари на Путин за мощните връзки сред двете страни, които служат на районния мир.

Путин отговори, че през днешния ден си спомнят за жертвите на Холокоста.

Външният министър на Израел Израел Кац съобщи пред Путин, че е признателен на Червената войска, че освободила майка му от " Аушвиц ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР