Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че е унищожено регионалното

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че е унищожено регионалното
Коментари Харесай

Зеленски: Летището при Виница е унищожено от руските войски, ще атакуват Одеса

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е унищожено районното летище край Виницка. Това се е случило след ракетна офанзива на Русия. По-рано управляващите обявиха, че работят за потушаване на пожари на летището, провокирани от ракетните удари.

" Току-що ме осведомиха за ракетна офанзива против Виница - изстреляни са 8 ракети. Нашата мирна Виница в никакъв случай не е заплашвала Русия по никакъв метод. Ракетната офанзива е жестока, цинична, летището е изцяло разрушено. Окупаторите не престават да унищожават нашата инфраструктура, нашият живот, който сме построили, нашите родители, нашите баби и дядовци, поколението украинци. Всеки ден повтаряме: " Затворете небето над Украйна. Близо за всички съветски ракети, за съветската авиация, за всички тези терористи. Направете филантропична въздушна зона без ракети, без авиобомби. Ние сме хората и ваш филантропичен дълг е да защитавате хората и вие можете да го извършите. Ако не извършите това, не ни давайте самолети, с цел да можем да се защитим, тогава може да се направи единствено едно умозаключение - желаете също да бъдем убити доста постепенно. " Това е отговорност и на двамата политици на света и западни водачи. От през днешния ден и вечно ", съобщи Зеленски, представен от Gazeta.ua.

Русия има намерение да обкръжи град Днипро, заяви представител на украинските управляващи

Русия събира войски, с цел да обкръжи украинския град Днипро (бившия град Днепропетровск) и насочва главното си внимание към ампутиране на достъпа на Украйна до Черно море, написа във Facebook секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, представен от Ройтерс.

Русия към момента има намерение да опита да превземе Киев, добави той.

Отделно министър-председателят Денис Шмигал съобщи, че Украйна чака 639 милиона евро от Европейската капиталова банка за поддръжка на стопанската система по време на съветската инвазия.

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани интернационалната общественост над Украйна да се сътвори зона, неразрешена за полети, съобщи Асошиейтед прес. Той сподели във видеообръщение, че светът е " задоволително мощен ", с цел да затвори небето над Украйна.

Освен това Зеленски предизвести, че съветските сили се готвят да бомбардират черноморския град Одеса, добавя Ройтерс.

Установяването на неразрешена за полети зона над Украйна основава риск от ескалация на спора посредством директното замесване на задгранични военни и страните от НАТО отхвърлиха тази концепция, показва Асошиейтед прес. Въпреки че Съединени американски щати и доста западни страни поддържаха Украйна с оръжейни доставки, те не изпратиха там свои войски.

Вчера съветският президент Владимир Путин сподели, че Москва ще смята за участник в спора всяка страна, която се опита да наложи зона, неразрешена за полети над Украйна.

Русия и Украйна си размениха взаимни обвинявания, откакто евакуацията от Мариупол се провали още веднъж

Проруските сепаратисти и украинската Национална армия си размениха взаимни обвинявания за неуспеха през днешния ден да бъде отворен филантропичен кулоар за овакантяване на украинския град Мариупол. Това беше втори опит на страните да провеждат подобен маршрут, съобщи Ройтерс.

Телевизионният канал " Украйна 24 " сподели войник от полка " Азов " на Националната армия, който съобщи, че съветските и проруските сили, които са обкръжили пристанищния град, чието население е към 400 000 души, не престават да обстрелват регионите, които е трябвало да бъдат безвредни.

Агенция Интерфакс цитира представител на донецката сепаратистка администрация, който упрекна украинските сили, че не са спазили лимитираното помирение.

Сепаратисткият представител заяви, че единствено към 300 души са напуснали града. Преди това украинските управляващи обявиха, че имат намерение да изтеглят над 200 000 души от Мариупол.

Украински бойци през днешния ден са подсилили отбраната към Киев, като са изкопали окопи, блокирали са пътища и са засилили координацията си с гражданската защита, съобщи Ройтерс. Украинската войска предприе тези дейности, откакто съветските сили бомбардираха близките региони и нападнаха близки градове и села.

В същото време хиляди хора не престават да се пробват да изоставен украинската столица, чието население е 3,4 милиона души, поради възходящите страхове от изцяло нахлуване против града.

Досега в Киев оставаше непокътнат от най-тежките боеве, само че интензивните сражения обгърнаха прилежащите градове и села, а съветското министерство на защитата през днешния ден популяризира видео фрагменти на някои от военните си машини, които се придвижват към столицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР