Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова САЩ да затегнат анти-руските

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова САЩ да затегнат анти-руските
Коментари Харесай

Зеленски призова САЩ да продължат със санкциите срещу Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани Съединени американски щати да затегнат анти-руските наказания, оповестяват от службата на украинския президент, представени от РИА Новости и Българска национална телевизия.

``
реклама

След встъпването в служба на Зеленски през вчерашния ден, той се срещна с представители на Белия дом, които дойдоха в Киев за церемонията.

" Ние няма да можем да преодолеем съветската експанзия в Донбас и Крим сами. Затова се нуждаем от вашата помощ. Искам да ви насърча да продължите да затягате глобите против Русия “, съобщи новият украински президент.

Зеленски означи, че Вашингтон остава главен сътрудник на Киев " в превъзмогването на съветската експанзия ".

В допълнение, украинският водач благодари на задграничните си сътрудници за съдействието, насърчаването на вътрешните промени и сигурността и назова Съединени американски щати " добър образец " за народна власт.

Отношенията сред Москва и Киев се утежниха на фона на обстановката в Донбас. Украинските управляващи неведнъж са упреквали Русия в интервенция във вътрешните работи на страната, а през януари 2015 година Народното събрание одобри изказване, в което Русия се назовава " страна агресор ". В същото време Москва неведнъж е подчертавала, че Русия е заинтригувана от превъзмогване на политическата и икономическа рецесия в Киев.

Владимир Путин означи, че ще поздрави Зеленски не за встъпването му в служба, а за първите му триумфи в разрешаването на спора в Донбас и за възстановяване на връзките сред Русия и Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР