Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова руския си колега Владимир

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Зеленски към Путин: Всички хора имат деца, върнете децата на родителите им

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани съветския си сътрудник Владимир Путин да освободи украинските моряци, осведомят съветски и украински медии.

" Искам да прикани президента на Руската Федерация Владимир Путин: всички от нас имат деца. Върнете децата на родителите им ", прикани Зеленски.

По-рано на брифинг Зеленски акцентира, че външното министерство не съгласува дейностите си с него. Конкретно той загатна митинга на ведомството против нота на Русия по отношение на връщането на украинските моряци. Москва уведоми Киев за опциите, които украинската страна може да употребява за освобождението на моряците. Министърът на външните работи Павел Климкин съобщи, че Киев няма да прегледа препоръчаните условия.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява, че това е абсурд, защото това значи, че Киев се отхвърля да разисква въпроса за освобождението на моряците и предаването на корабите.

На 25 май Международният арбитражен съд на Организация на обединените нации по морското право постанови Русия да освободи арестуваните 24 украински моряци.

Русия задържа 24 украински моряци и конфискува няколко кораба в Керченския пролив на 25 ноември 2018 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР