Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова чужденци да дойдат в

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова чужденци да дойдат в
Коментари Харесай

Зеленски кани граждани от приятелски страни да проливат кръвта си срещу Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани чужденци да дойдат в Украйна и да се включат в битката против съветските войски. Това се споделя в обръщението на президента към жители на непознати страни, които се стремят да оказват помощ на Украйна в нейната битка против съветската експанзия, оповестява УНИАН.

Президентът се обърна към всички жители на непознати страни, които са другари на Украйна. Всеки, който желае да се включи в отбраната на сигурността в Европа и света, може да пристигна и да застане един до друг с украинците против нашествениците на 21-ви век.

Съгласно наредбата за военната работа във въоръжените сили от чужденци и лица без поданство, утвърдена с Указ на президента на Украйна от 10 юни 2016 година № 248, чужденците имат право да влизат във въоръжените сили на Украйна за военна работа по контракт на доброволни начала, в това число в редиците на Силите за териториална защита на въоръжените сили на Украйна.

В тази връзка всички чужденци, които изразят предпочитание да се причислят към съпротивата против съветските окупатори и отбраната на международната сигурност, са поканени от управлението на Украйна да дойдат в нашата страна и да се причислят към редиците на Силите за териториална защита. От чужденците ще се образува настрана звено – Международният легион за териториална защита на Украйна.

Превод: БЛИЦ
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР