Президентът на Украйна Владимир Зеленски потвърди, че всички договорени хуманитарни

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски потвърди, че всички договорени хуманитарни
Коментари Харесай

Евакуираха близо 13 хиляди през хуманитарните коридори в събота

Президентът на Украйна Владимир Зеленски удостовери, че всички контрактувани филантропични коридори от редица обитаеми места в страната са работили в събота, а 12 729 души са били евакуирани през тях денем.

" Всички контрактувани филантропични коридори са работили. 12 729 души са евакуирани през днешния ден, филантропичният товар за Мариупол ще бъде доставен на следващия ден следобяд ", сподели той в обръщението си, оповестено в Telegram канала на кабинета на президента, съобщи ТАСС.

Министърът на реинтеграцията на неконтролираните територии на Украйна Ирина Верещук сподели, че денем са работили девет от 14 филантропични коридора.

По-рано генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Руския център за ръководство на националната защита, сподели, че в събота са били отворени 11 филантропични коридора, от които 10 са препоръчани от съветска и един от украинска страна. В същото време Киев не удостовери нито един от коридорите, водещи към територията на Руската федерация. Според Мизинцев денем Русия без присъединяване на Украйна е евакуирала към 10 хиляди души от рискови зони в разнообразни райони, в това число ЛНР и ДНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР