Президентът на Украйна Владимир Зеленски поиска от министъра на вътрешните

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски поиска от министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Зеленски поиска уволнението на полицейски генерал заради скандално ВИДЕО

Президентът на Украйна Владимир Зеленски изиска от министъра на вътрешните работи Арен Аваков да уволни генерала от националната полиция Виталий Глуховерю, който управлява районното ръководство на ведомството в Днепровска област.

Причината е, че президентът е видял видео, на което се вижда по какъв начин спецподразделението "Корд " задържа служители на реда, проверяващи колата на генерала.



"Това видео шокира с цинизма и държанието на представителите на "стария хайлайф ", които фактически са уверени, че дружно със своя обслужващ личен състав живеят над закона. Когато го изгледох, просто нямах думи, даже и нецензурни, само че по-късно бързо се откриха ", написа той на страницата си във Facebook.

Кадрите са направени на 12 септември предходната година, само че досега са били укривани от управлението на полицията. На тях се вижда по какъв начин водач на джип отхвърля да си даде документите за инспекция и стартира да спори с патрулния служител на реда. Отказа си изяснява с обстоятелството, че се вози с колата на военачалник Глуховери. Докато патрулните му споделят, че не е значимо с какъв автомобил е, в случай че има осъществено нарушаване, идва въоръжено поделение на "Корд ".

Неотдавна в Украйна се развихри различен скандал, обвързван с полицията. Двама пияни служители на реда убиха 5-годишно дете, стреляйки на улицата. Зеленски тогава разгласи, че ще направи всичко, с цел да бъдат осъдени виновниците за гибелта на детето.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР