Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа указ, с който се

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа указ, с който се
Коментари Харесай

Новият украински президент превърна Чернобил в открита зона

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа декрет, с който се отстраняват редица забрани за посещаване на неразрешената зона към Чернобил. Предвижда се основаването на " зелен кулоар " за туристите, оповестява TACC, представена от Novini.bg.

``
реклама

" Трябва да покажем Чернобил на света. Днес подписах декрет, с който ще стартира трансформацията на неразрешената зона в една от точките на напредък на новата Украйна и унищожаване на предпоставките за корупция ", разгласи Зеленски. Президентът на Украйна разгласи, че няма да има забрани.

Според него, Чернобил е източник на корупция. " За страдание, неразрешената зона към момента е знак на корупция. Служители по сигурността събират подкупи от туристи, незаконно се изнася скрап и се употребяват естествени запаси. Скоро ще спрем всичко това ", акцентира той.

Зеленски даде обещание, че Чернобил ще се трансформира в научно-туристическо оборудване, което " ще бъде знак на свободата на новата Украйна - без корупция и глупави забрани, с вложения и бъдеще ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР