Президентът на Украйна Владимир Зеленски от трибуната на Общото събрание

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски от трибуната на Общото събрание
Коментари Харесай

Зеленски от трибуната на ООН: Русия води война срещу нас в центъра на Европа

Президентът на Украйна Владимир Зеленски от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации упрекна Русия, че води война против страната му в „ центъра на Европа “, предават международните организации, представени от "Фокус ".

Той съобщи, че главната му задача като държавен глава е да приключи войната в Донбас и да върне Крим в Украйна.

„ Войната в Донбас продължава пет години, пет години откакто Русия анексира Крим. Повече от 13 хиляди починали, 30 хиляди ранени, 1,5 милиона души са принудени да изоставен домовете си. И всяка година тези числа нарастват.

Ето за какво, прекратяването на войната, връщането на всички окупирани украински територии и мирът са моя задача “, съобщи президентът.

Както изясни Зеленски, той ще реализира това „ не с цената на живота “ на украинците, „ не с цената на свободата или правото на Украйна на личен избор “.

„ Ето за какво се нуждаем от световна поддръжка “, добави той.

Той стартира речта си с проява на военен патрон като доказателство за експанзията против страната му.

„ От подобен патрон на стойност 10 $ в Донбас почина украинският артист Василий Слипак, защитавайки Украйна от съветската експанзия “, сподели той.

Предшественикът на Зеленски Петро Порошенко, говорейки на разнообразни интернационалните конгреси, също демонстрираше обекти и предмети от войната, наричайки ги доказателства за съветска експанзия.

Президентът на Украйна също по този начин съобщи нуждата от преосмисляне на актуалните правила на интернационалните връзки и възобновяване на интернационалните организации.

„ В този нов свят нашата страна е изгубила част от своите територии и губи жители съвсем всеки ден. Ето за какво кой, в случай че не Украйна, има право да приказва за нуждата от преосмисляне на актуалните международни правила? “, сподели Зеленски.

Той означи, че не слага под въпрос достоверността на интернационалните институции, в частност на Организация на обединените нации, само че счита, че те се нуждаят от обновяване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР