Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви основните си задачи по

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви основните си задачи по
Коментари Харесай

Зеленски посочи основните си задачи – мир в Донбас и връщане на Крим

Президентът на Украйна Владимир Зеленски разгласи главните си задания по време на мандата си - мир в Донбас и връщане на Крим, осведоми ТАСС.

Прекратяване на войната и освобождение на всички украински територии - това е моята съществена задача като президент на Украйна, сподели Зеленски след диалози със словашкия си сътрудник Сузана Чапутова. Той означи, че разчита на дипломатическата им помощ и на оказвания върху Русия напън със глобите.

Това е належащо освен за Украйна, само че и за всички в Европа, които не се усещат в сигурност, тъй като Русия нарушава интернационалното право, акцентира украинският държавен глава.

Зеленски съобщи, че чака среща на " нормандската четворка " да реши въпроса за обмена на арестувани лица в Донбас, а също по този начин и да се договорят за цялостно евакуиране на войските от линиите на прикосновение. Той напомни, че последната среща на формата е извършена през октомври 2016 година По думите му срещи в този формат би трябвало да се организират регулярно " до освобождението на територията и приключването на войната " в Донбас. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР