Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че ще освободи затворници,

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че ще освободи затворници,
Коментари Харесай

 Зеленски пуска затворници да се бият за Украйна 

Президентът на Украйна Владимир Зеленски разгласи, че ще освободи пандизчии, най-вече такива с военна подготовка, с цел да се бият против съветската войска.

"Украинци с действителен военен опит ще бъдат освободени от ареста. Те ще могат да изкупят виновността си в най-горещите точки на войната ", съобщи Зеленски.



Стъпката е подхваната на по-интензивните боеве към най-големите украински градове - Киев и Харков. Тази вечер столицата на страната още веднъж е подложена на ракетни удари, съобщи Дир.



В исторически проект привикването на нарушители на фронта е постоянно срещана мярка в крайни обстановки. Ефективността й обаче е противоречива, изключително в случай че над формированията не може да се упражнява благонадежден надзор.

Най-печалният образец е обвързван с Оскар Дирлевангер, който набира нарушители по време на Втората международна война, сформирайки нацистки наказателни отряди. Именно те правят едни от най-големите зверства по време на войната.

По същото време Съветският съюз освобождава голям брой пандизчии, с цел да ги изпрати на фронта. Обикновено на тях са били възлагани едни от най-опасните задачи, свързани с съвсем сигурна гибел. Това е една от аргументите и за по-голямата грубост, проявена от оживелите след бойните дейности.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР