Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че се предприемат първоначални

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че се предприемат първоначални
Коментари Харесай

Зеленски обяви данъчна реформа от бункера

Президентът на Украйна Владимир Зеленски разгласи, че се подхващат първични стъпки на данъчна промяна в страната, съобщи UNIAN.

" Кабинетът на министрите на Украйна одобри пакет от решения за поддръжка на нашата стопанска система. Бизнесът да работи, хората да имат работа. Където сигурността разрешава. Където хората са подготвени за това ", сподели президентът в следващо видеообръщение, оповестено в Telegram канала на кабинета на президента.

„ Вместо Данък добавена стойност и налог върху облагата, ние приехме ставка от 2% от оборота и опростено счетоводство. За дребните предприятия, а това са първа и втора група еднолични търговци, ние дефинираме доброволното заплащане на един налог. Тоест, в случай че можете, плащайте. Ако не можете - няма да имаме въпроси ", изясни Зеленски.

" Второ, отменяме всички инспекции за всички бизнеси. За да работят всички обикновено, с цел да оживеят градовете. Така че животът да продължи на всички места, където няма военни дейности. Има единствено едно изискване: да осигурявате естественото действие на бизнеса си в границите на украинското законодателство “, сподели президентът.

Той заключи, че това са " единствено първите две стъпки от нашата данъчна промяна ".

На 14 март Владимир Зеленски сподели, че държавното управление ще показа нов данъчен модел през идващите дни, който ще работи в Украйна по време на войната и в интервала на следвоенно развиване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР