Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза за какво е готов

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза за какво е готов
Коментари Харесай

Зеленски: Унищожавайки нас, Путин унищожава себе си


Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели защо е подготвен да приказва с Владимир Путин в изявление за Suspilneq, съобщи UNIAN.

Зеленски назова въпроса за връщането на окупираните Крим и Донбас под украински надзор „ сложна история за всички “.

„ И с цел да се откри някакъв излаз, би трябвало да се направи тази първа стъпка, която към този момент показах: гаранции за сигурност, завършек на войната. Готов съм да повдигна тези въпроси на среща с Путин, те са настоящи, значими са за нас – за окупираните територии. Но съм сигурен, че това решение няма да бъде взето на тази среща. Защото, с цел да бъда изцяло прям, ще приказваме и за конституционни промени по въпросите на гаранциите за сигурност. И в случай че приказваме за промени в украинското законодателство в такава посока, то във всеки случай няма да е единствено мое решение. Това е много дълъг развой и ще бъде решен, както от Радата, по този начин и от народа на Украйна “, сподели президентът.

„ Ще обсъдя всички въпроси с него доста в детайли, без да оставя място за бъдещи опасности за нашата страна. Ще се опитам да мина през всичко, което обърква и не харесва Руската федерация, и ще кажа всичко, което мисли украинският народ. Ако имам опция и в случай че Русия има предпочитание, тогава ще преминем през всички въпроси. Ще ги решим ли всички? Не.Но има късмет най-малко да спрем войната. Невъзможно е без решение “, сподели Зеленски.

Путин, прибавя той, „ унищожавайки нас, унищожава себе си “.

Зеленски споделя още, че окончателните взаимни отстъпки в договарянията сред Украйна и Русия ще бъдат решени на всеукраински референдум.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР