Президентът на Украйна Владимир Зеленски е поискал да проведе разговори

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски е поискал да проведе разговори
Коментари Харесай

Зеленски е поискал да разговаря с Путин за ситуацията в Източна Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е изискал да организира диалози с президента на Руската федерация Владимир Путин, с цел да обсъдят ескалацията на спора в Източна Украйна. Това разгласи представителят на Зеленски Юлия Мендел, без да прецизира по кое време е отправено настояването на Киев.

„ Администрацията на президента, несъмнено, изиска да приказва с Владимир Путин. Все още не сме получили отговор и доста се надяваме, че това не е отменяне на разговора “, цитира изданието думите на Мендел.

Министерството на външните работи на Украйна също разгласи, че е изпратило искане до Москва за пояснение на задачата на концентрацията на съветски войски по границата на страната.

„ За страдание съветската страна отхвърли да даде основна информация в сходство с настояването, заявявайки, че не прави сходни действия. По-нататъшните опити на украинската страна да включи Русия в съвещания, ориентирани към намаляване на сигурността, също бяха пренебрегнати от съветската страна. Руската делегация също бойкотира срещата, свикана от Украйна на 10 април с присъединяване на други държави-членки на ОССЕ “, се споделя в коментар, оповестен на уеб страницата на външното министерство в Киев.

Алексей Арестович, консултант на украинската делегация в тристранната контактна група, на собствен ред съобщи, че Зеленски е изискал телефонен диалог с Путин в края на март.

„ След 26 март, когато четирима бойци бяха убити и двама ранени, президентът Зеленски се опита да се съветва с всички водачи, в това число Путин. Доколкото знам, беше допустимо, макар че е належащо да се консултираме с президентската пресслужба, да преговаряме с Макрон и Меркел. Путин отхвърли “, посочи Арестович.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР