Президентът на Украйна Владимир Зеленски е бил поръчван пет пъти

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски е бил поръчван пет пъти
Коментари Харесай

Разказаха колко опита за убийство на Зеленски е имало от началото на годината

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е бил поръчван пет пъти от началото на войната - една от дилемите на Кремъл била да се отърве от демократично определения президент на страната.

Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и защита ОлексийДанилов в изявление за канадския вестник The Globe and Mail под заглавие „ Войната на Русия нарушава всички правила “.

Данилов сподели, че офанзивата на Русия против Украйна включвала пет обособени опита за ликвидиране на украинския президент Владимир Зеленски, всичките в края на февруари и началото на март.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита не разкри детайлности за тези атентати. Той единствено сподели, че в самото начало на войната е трябвало да направи това отряд чеченски бойци.

„ Беше им подредено да убият господин Зеленски, само че те бяха изцяло унищожени “, написа вестникът, цитирайки Данилов.

В края на март Министерството на защитата разгласи, че бойци от съветската частна военна компания "Вагнер " възнамеряват атентат против украинския президент и премиера Денис Шмигал.

"Те желаеха да убият управлението на Украйна: нашия президент и министър председател. Това беше задачата на някои от тях, несполучливо изпратени в Украйна ", сподели Маркиян Лубкивски, консултант на министъра на защитата, и добави, че всички доказателства са предоставени на Международния съд.


Превод: БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР