Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,

...
Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,
Коментари Харесай

Зеленски: Трябва да седнем на масата за преговори. Войната трябва да спре

Президентът на Украйна прикани за преустановяване на войната с Русия, като съобщи, че двете страни би трябвало да проведат договаряния в името на народите си.

„ Войната би трябвало да завърши. Трябва да седнем на масата за договаряния – не поради остарели убийствени упоритости, а в полза на народите си“, съобщи Володимир Зеленски във видеопослание.

Приветствайки решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да забрани вноса на нефт от Русия, той съобщи, че „ това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, заплатен на Русия, се трансформира в патрони и снаряди, които летят към други суверенни държави“.

Зеленски съобщи, че Русия е обстрелвала и блокирала филантропични коридори за евакуация на цивилни жители и означи, че първият филантропичен кулоар, който е бил отворен, е единствено 1% от това, което би трябвало да се направи.

Той благодари на руснаците, които поддържаха Украйна и излязоха на митинги против войната.

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание, докара до тежки финансови наказания против Москва и провокира отлив на международни компании от Русия.

По данни на Организация на обединените нации, които означават, че изискванията на място затрудняват инспекцията на същинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, минимум 474 души са починали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в прилежащи страни, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР