Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,

...
Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,
Коментари Харесай

Зеленски: Войната трябва да спре в името на хората

Президентът на Украйна прикани за преустановяване на войната с Русия, като съобщи, че двете страни би трябвало да проведат договаряния в името на народите си.

Войната би трябвало да завърши. Трябва да седнем на масата за договаряния – не поради остарели убийствени упоритости, а в полза на народите си, съобщи Володимир Зеленски във видеопослание.

Приветствайки решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да забрани вноса на нефт от Русия, той съобщи, че „ това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, заплатен на Русия, се трансформира в патрони и снаряди, които летят към други суверенни държави“.

Освен Съединени американски щати, през вчерашния ден и Англия наложи възбрана за търговия с съветски нефт.

Зеленски съобщи, че Русия е обстрелвала и блокирала филантропични коридори за евакуация на цивилни жители и означи, че първият филантропичен кулоар, който е бил отворен, е единствено 1% от това, което би трябвало да се направи.

Той благодари на руснаците, които поддържаха Украйна и излязоха на митинги против войната.

Припомняме, че през вчерашния ден Зеленски направи извънредно мощно изявление в Британския парламент, като цитира Чърчил за Втората международна война.

В историческо послание към английските депутати в Камарата на общините той сравни войната с Русия с напъните на Англия през Втората международна война. Той разяснява починалите деца в спора в Украйна. „ Това са децата, които можеха да живеят. Но тези хора ни ги лишиха ”, подчерта президентът.

Пред английските депутати президентът изясни по какъв начин се развива войната, като съобщи, че в цялата страна се водят непрекъснати обстрели. Той обаче беше безапелационен: „ Това не ни пречупи ”.

Пред депутатите Зеленски загатна нападението против най-голямата атомна електроцентрала в Европа и срещата на НАТО, която не приключи по този начин, както Украйна се надяваше. Според него алиансът „ не действа вярно ”, визирайки неуспеха му да реализира единодушие за въвеждане на неразрешена за полети зона.

Президентът съобщи, че въпросът за Украйна в този момент е „ да бъдеш или да не бъдеш ” – и в продължение на 13 дни „ този въпрос можеше да бъде заложен, само че в този момент мога да ви дам безапелационен отговор – да, да бъдеш ”.

„ Бих желал да ви напомня думите, които Обединеното кралство към този момент е чувало и които са още веднъж значими ”, сподели той преди да перифразира Чърчил. „ Няма да се предадем и няма да загубим, ще се борим до дъно, в морето и във въздуха, ще продължим да се борим за нашата земя, без значение от цената ”.

Зеленски изиска от Борис Джонсън да ускори натиска върху Русия с спомагателни наказания и да я признае за „ терористична страна ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР