Президентът на Украйна получи подкрепа от сръбския си колега на

...
Президентът на Украйна получи подкрепа от сръбския си колега на
Коментари Харесай

Зеленски разговаря с лидерите на Сърбия, Босна и Молдова

Президентът на Украйна получи поддръжка от сръбския си сътрудник на срещата на върха на 11 страни от Югоизточна Европа в Тирана.Въпреки че не поддържа наказания против близкия си съдружник Русия, Сърбия показва поддръжка за териториалната целокупност на Украйна и приема украински бежанци.Зеленски благодари на Александър Вучич за поддръжката и означи смисъла на присъединяване на Белград в използването на проекта за мир в Украйна.АП отбелязва, че Вучич е настоял в декларацията от срещата да не бъде включвани апел за наказания против Русия и формурировки за отрицателното въздействие на Русия на Балканите.Сръбският държавен глава е благодарил на Зеленски, че Украйна е една от дребното страни, които не е признала независимостта на Косово.
Трябва да оцелеем, което значи, че всичко, което сме договорили, би трябвало да дойде в точния момент... Трябва да се подготвим за идващите стъпки на Путин.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски и албанският министър председател Еди Рама подписаха съглашение за другарство и съдействие сред двете страни. Балканската страна има намерение скоро да отвори посолство в Киев.Албания, член на НАТО от 2009 г и претендент за участие в Европейски Съюз, изрази цялостна поддръжка за Украйна във войната ѝ против Русия.Тя е предоставила военна помощ под формата на муниции и образование на украински бойци. Беше и измежду първите, дали заслон на украински бежанци. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР