Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че страната му ще

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че страната му ще
Коментари Харесай

Порошенко: Украйна може да получи газ от ТАНАП чрез България и Румъния


Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му ще получава газ посредством новата газова тръба ТАНАП през България и Румъния, осведоми Ukrinform. Той заяви новината по време на формалната гала по откриването на газопровода в Турция.

Работата по плана за построяването на Трансанадолския газопровод стартира през март 2015 година Планира се той да доставя в Западна Европа газ от азербайджанското находище " Шах Дениз 2 ".

TANAP съставлява цяла система от газопроводи от грузинско-турската до турско-гръцката граница, включваща и морски сектор. Капацитетът на газопровода - с обща дължина към 1850 километра, е минимум 16 милиарда кубични метра. " Украйна поддържа този план с безусловно всички вероятни запаси и ние ви благодарим за това ", сподели той и заяви, че е контрактувано Украйна да диверсифицира енергийните доставки и да получава газ посредством тази тръба през България и Румъния.

Порошенко акцентира, че страната му постоянно ще поддържа финансово ефикасни европейски начинания за диверсификация на енергийните източници. По думите му Киев разчита на Турция и Азербайджан за подсигуряване на енергийните потребности на Украйна посредством различни пътища. Украинският президент е уверен, че планът способства за енергийната сигурност на Европа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР