Президентът на Украйна Петро Порошенко призова участниците в Обединителния църковен

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко призова участниците в Обединителния църковен
Коментари Харесай

Порошенко с призив към участниците в църковния събор в Киев

Президентът на Украйна Петро Порошенко прикани участниците в Обединителния църковен събор, който се организира в Киев, да вземат решение за основаване на нова църковна конструкция на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Той прикани участниците в събора да вземат добре премислени решения, допълна украинският уебсайт "Украински вести ". "Обръщам се непосредствено към вас - участниците в Събора, църковни архиереи. Върху вас лежи колосална отговорност. Държавата направи всичко, което можеше за основаването на самостоятелна от Москва черква. Сега от вас и единствено от вас зависи бъдещето на Украйна, бъдещето на нашата нация, нашата независимост, нашата държавна и духовна самостоятелност от Русия. Предстои ви да приемете правилник. Предстои ви да изберете предстоятел ", сподели Порошенко пред участниците в Събора.

"Ето за какво всичко зависи от вашата дарба да се договаряте, да се вслушвате един в различен, да се вслушвате поради Украйна ", добави Порошенко и напомни думите на деятел Петър, че "Бог се противи на гордите, а на смирените дава берекет. Ето за какво поради Бог и поради Украйна вземете най-умните и премислени решения ", сподели Порошенко. После той пожела на Обединителния събор сполучлива работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР