Президентът на Украйна Петро Порошенко призова НАТО и Европейския съюз

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко призова НАТО и Европейския съюз
Коментари Харесай

Порошенко настоя НАТО и ЕС да приемат Украйна въпреки Русия

Президентът на Украйна Петро Порошенко прикани НАТО и Европейския съюз да предложат на страната му вероятност за участие, макар че Русия се опълчва, оповестяват международните информационни организации.

Пред Конференцията по сигурността в Мюнхен Порошенко дефинира страната си като " щит и меч " за Европа и настоя, че участието ѝ в Европейски Съюз и в НАТО ще докара до повече изгоди за европейската сигурност.

По думите на украинския държавен глава, разширението на Европейски Съюз и на НАТО на изток може също по този начин да бъде и подобаващата реакция на съветския " дневен ред на неистини, принуждение и нарушение на човешките права и на върховенството на закона и демокрацията ".

Порошенко посочи, че единственото обръщение към Москва през днешния ден би трябвало да бъде това, че цената, която тя би трябвало да заплати поради своята експанзия, ще продължи да се усилва, до момента в който съветските войски не се изтеглят от Донбас и Крим.

Той също по този начин упрекна Русия, че се пробва да " унищожи демокрацията " и настоя, че съветското знаме " не би трябвало да се развява на никое място ", до момента в който Русия продължава да подбужда международна хибридна война, а " съветските патрони са ориентирани към нашите знаци ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР