Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон „За създаване на

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон „За създаване на
Коментари Харесай

Порошенко подписа закон, продължаващ статута на Донбас

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон „ За основаване на условия за спокойно урегулиране на обстановката в обособените региони на Донецка и Луганска области “, с който се продължава с една година особеният статут на Донбас, оповестява ТАСС, базирайки се на уеб страницата на украинския държавен глава.
„ Законът дефинира, че Украйна в устрема си към възобновяване на териториалната целокупност остава последовател на спокойно урегулиране на обстановката в обособените региони на Донецка и Луганска области на основата на правилата и нормите на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации “, се споделя в известието.
Върховната рада на 6 октомври одобри посоченият нагоре закон, с който се продължава с още една година особеният статут на Донбас. Приемането на закона е било належащо заради приключването на 18 октомври т.г на признатият през 2014 година закон „ За даване на необикновен статут на самоуправление на обособени региони в Донецка и Луганска области “. Този документ е основен за политическото урегулиране в източните елементи на Украйна. Представители на самопровъзгласилата се Донбас и Русия нееднократно са заявявали, че отводът на Киев от продължение ще значи и отвод от реализация на Минските съглашения, добавя съветската организация.
Едновременно с това, продължавайки с още година действието на необикновен статут, Радата обуславя влизането му в действие под изискване за извеждане от територията на района „ всички противозаконни въоръжени формирования и военна техника, а също по този начин членове на терористични групировки и наемници “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР