Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ за въвеждане на

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ за въвеждане на
Коментари Харесай

Русия: Порошенко извърши провокация, за да отложи изборите

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа декрет за въвеждане на военно състояние в страната, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание. Той разрешава краткотрайно преустановяване на члена на Конституцията по отношение на правата на жителите да избират и да бъдат избирани. Това се показва в текста на документа, оповестен на интернет страницата на украинския парламент.

„ Провокацията в Керченския пролив е умишлено проведена от президента на Украйна Петро Порошенко, за отсрочване на изборите от 2019 година “ Това съобщи ръководителят на Държавната Дума на Русия Вячеслав Володин, разяснявайки подписването на постановлението за въвеждане на военно състояние в страната.

" По създание това е полагане на основи за отсрочване на изборите от 2019 година и за ограничение на изборните права на жителите. За тази цел Порошенко извърши провокация в Керченския пролив ", сподели представителят. " За страдание жителите на Украйна станаха заложници на случките на управлението, чиято цел е да резервира персоналната си власт по всевъзможен метод ", акцентира той.

На 27 ноември съдът в Крим ще предприеме ответни ограничения за преустановяване на задържането на украинските моряци.

Задържани са 24 членове на екипажа на корабите на украинския флот, откакто са пресекли съветската граница в Крим, сподели министър председателят на републиката Сергей Аксенов по Първи канал.

" На ранените е оказана цялостна здравна помощ в Керч, положението им е устойчиво ", сподели той. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР