Президентът на Украйна Петро Порошенко отмени военното положение в 10

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко отмени военното положение в 10
Коментари Харесай

Украйна свали военното положение - заради изборите и въпреки руската заплаха

Президентът на Украйна Петро Порошенко анулира военното състояние в 10 области на страната . Това съобщи самият той на съвещание на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО), написа онлайн изданието на вестник „ Украинская истина “, представено от организация " Фокус ".
„ Сега се приключва военното състояние. Това е мое кардинално решение. То се основава на разбор на всички съставящи на настоящата обстановка със сигурността на страната “, съобщи президентът. Порошенко установи, че „ обстановката към страната не са се трансформирала доста “.
„ Организацията за сигурност и съдействие на Европа (ОССЕ) удостовери данните на нашето разузнаване. В региона на Луганск са открити скрити системи за реактивен огън „ Град “, увеличено количество артилерия и не са оттеглени танковете. Не е намаляло и и военното наличие на Русия в Азовско море “, акцентира още президентът на Украйна.
В същото време Порошенко изясни свалянето на военното състояние с приближаването на президентските избори в страната . „ Искам да подчертая, че съветската опасност не е изчезнала . Ще бъда прям с вас, в случай че не бяха изборите, ние бихме поискали от Върховната рада да продължи това военно състояние “, съобщи той.
„ Защо вземам решение да не продължа военното състояние? Защото имаме две закани: от една страна, опасността от директна военна експанзия, а от друга – опасността за нахлуване против демократическите права и свободи на жителите “, означи Порошенко.
Въпреки това по думите му по време на военното състояние отбранителните качества на въоръжените сили на Украйна и други звена на отбранителния бранш „ са получили напълно друго измерение “.


„ Свършена е доста работа за редуциране на периодите за основаване на бойна съгласуваност и комплектоване за сметка на запаса от първия апел и за модернизацията на въоръжението и военната техника от цялото общество. Хората би трябвало да знаят какво е направено за този месец и по какъв начин бяха засилени отбранителните благоприятни условия на страната “, разяснява още украинският водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР