Президентът на Украйна Петро Порошенко не се страхува, че американският

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко не се страхува, че американският
Коментари Харесай

Порошенко: Не ме е страх, че Тръмп може да признае Крим за руски

Президентът на Украйна Петро Порошенко не се опасява, че американският държавен глава Доналд Тръмп може да признае анексирането на Крим от Русия по време на идната среща с съветския президент Владимир Путин, увери украинският държавен глава, представен от ДПА.

Той се срещна с водачите на страните членки на НАТО като част от срещата на върха на алианса, на която съдружниците към този момент потвърдиха уговорката си към териториалната целокупност на Украйна, отбелязвайки, че в никакъв случай няма да признаят противозаконното анексиране на украинската територия Крим от Русия през 2014 година. Някои обаче се притесняват, че Тръмп може да се отметне от тази позиция по време на дълго чаканата среща с Путин, която е планувана за 16 юли (понеделник), откакто Тръмп преди отхвърли да изключи признание на анексирането от страна на Съединени американски щати.

"Не се опасявам от нищо ", разяснява Порошенко, допълвайки: "Имаме безусловно изрично обръщение както от Белия дом, по този начин и от Държавния департамент " по отношение на непризнаването на "незаконното анексиране на Крим ". Двудневната среща на върха на НАТО стартира през вчерашния ден с остра офанзива на Тръмп против Германия поради колаборацията ѝ с Русия към газопровода "Северен поток 2 ", съобщи Блиц. Той също по този начин атакува съдружниците в НАТО, че не разходват задоволително средства за военни цели.

Порошенко разяснява, че "Северен поток 2 " не е стопански план, а е "абсолютно политически стимулиран, геополитическо нахлуване на Русия ". Той акцентира, че Украйна разполага със система за превоз на газ и потенциал за предпазване на синьо гориво, които могат да създадат стопанската система на Европа "много по-конкурентоспособна ". "Стискам палци да спрем "Северен поток 2 " със взаимни и ефикасни дейности ", посочи украинският държавен глава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР