Президентът на Украйна Петро Порошенко на среща с блогъри разкри

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко на среща с блогъри разкри
Коментари Харесай

Украински блогър отиде на среща с Порошенко и издаде плана му за превземането на Донбас

Президентът на Украйна Петро Порошенко на среща с блогъри разкри детайлности за проекта за военното пречистване на Донбас след въвеждането на мироопазващите сили на Организация на обединените нации.

" Планът е подобен. Първо, миротворците идват и покриват границата по цялата й дължина. След това идват украинските въоръжени сили и прочистват Донбас в стила на " без оръжия - живи, с оръжие - гибел ", написа в блога си във Facebook украинският блогър Мартин Брест след срещата с президента.

В същото време президентът твърди, че е планувано да се употребява " действен запас ", т.е. " ветерани от АТО " (Антитерористичната операция), с цел да се прочисти Донбас. Според Брест, " никой не има намерение " да даде прошка на опълченците, които се бият на страната на ДНР и ЛНР.

На 20 февруари Порошенко подписа закон за реинтеграцията на Донбас, съгласно който Донецката Народна Република и Луганската Народна Република се смятат краткотрайно окупирани от Русия. Това разрешава на президента да разгласи военно състояние и да влезе с армия във всяка територия когато и да е и за неустановен интервал от време.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР