Президентът на Украйна Петро Порошенко използва доста агресивнаа реторика, директно

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко използва доста агресивнаа реторика, директно
Коментари Харесай

Порошенко открито заговори за война с Русия пред американска телевизия

Президентът на Украйна Петро Порошенко употребява много агресивнаа изразителност, непосредствено подващайки тематиката за война с Русия, във връзка случая в Керченския пролив за американската телевизия Fox News. Видео от изявлението Порошенко разгласява във Фейсбук.

Според украинския държавен глава дейностите на съветските граничари се правят оценка от украинските управляващи като експанзия.
На 25 ноември украински военни кораби прекосяваха през Керченския пролив, когато съветската брегова защита откри пукотевица по тях и ги плени, като съгласно съветските управляващи те са нарушили държавната граница на Русия.
Украйна отхвърля корабите ѝ да са нарушавали съветската държавна граница, като твърди, че са плавали в неутрални води, а и тя не признава Крим за съветска територия и затова не преглежда водите край крайбрежията на Кримския полуостров като съветски териториални води.
След случая Украйна вкара военно състояние в пограничните региони на Украйна с Русия.
Според Москва случаят е провокация от страна на Порошенко, целяща да вдигне рейтинга му преди идните в края на март президентски избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР