Президентът на Украйна осъди Русия в телевизионно обръщение: "Те казват,

...
Президентът на Украйна осъди Русия в телевизионно обръщение: "Те казват,
Коментари Харесай

Украински официални лица съобщават за ракетни атаки в Киев: Ню Йорк Таймс

Президентът на Украйна осъди Русия в телевизионно послание: "Те споделят, че гражданските обекти не са цел за тях. Това е неистина. Те не вършат разлика в кои области да работят. "

Лидерите се пробват да успокоят украинците, че ще бъдат мощни.

В петък украинските управляващи се приготвят за офанзива против столицата Киев, откакто детонация озари нощното небе в покрайнините на града, а ракета се вряза в жилищна постройка, оповестява nytimes.com.

Украински публични лица обявиха, че е имало голям брой ракетни удари в Киев, само че задачите и вредите остават неразбираеми.

Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия, че в петък сутринта е атакувала с ракети цивилни региони, в това число в Киев.

"Те споделят, че гражданските обекти не са цел за тях ", сподели той в телевизионно послание. "Това е неистина. Те не вършат разлика в кои области да работят. "

Докато съветските войски напредваха към Киев, публични лица се опитваха да успокоят украинците, че държавното управление ще бъде устойчиво.

"Първите дни са най-трудни, тъй като тъкмо в този момент врагът ще почувства, че има преимущество, или ще бъде грохнал физически и морално ", съобщи в петък сутринта Хана Маляр, заместник-министър на защитата, преди да призове хората да се включат в общата готовност.

"Важно е всички да са мощни духом ", сподели госпожа Маляр. "Това е нашата земя. Няма да го предадем. "

Длъжностните лица се притесняват от огромно нахлуване в града с население 2,8 милиона души.

Той сподели, че ракетните офанзиви са се възобновили към 4 ч. сутринта и съобщи, че "в множеството направления врагът е спрян, боевете не престават "

"Целта на тази офанзива е напън освен върху държавното управление, само че и върху всички украинци ", сподели той.

"Ужасяващи съветски ракетни удари по Киев ", написа в Twitter външният министър Дмитрий Кулеба. Той съобщи, че за финален път столицата е претърпяла сходно нещо през 1941 година, когато е била нападната от нацистка Германия.

"Украйна победи това зло и ще победи това. "Спрете Путин ", сподели господин Кулеба, визирайки президента на Русия Владимир В. Путин.

Видеозаписи, тествани от The Times, демонстрират огромна детонация в небето над покрайнините на южен Киев. Свидетели са снимали огнени парчета да падат над елементи от града. На видеозаписите се вижда, че най-малко две ракети земя-въздух са изстреляни покрай Киев преди детонацията.

Отделно от това, съгласно украински публични лица, ракета е блъснала цивилна постройка в жилищен квартал.

Виталий Кличко, кметът на Киев, заяви в Twitter, че по предварителни данни трима души са ранени, един от които тежко, когато парчета са блъснали жилищна постройка. Той заяви, че на мястото на случая са пристигнали спасители и че къщата гори и има заплаха да се срути.

Г-н Кличко, някогашен първенец по бокс в тежка категория, съобщи в изявление за предаването "Добро утро, Англия " в четвъртък, че е подготвен да вземе оръжие, с цел да се отбрани от съветската инвазия, и че господин Путин е "загубил действителността "

"Нямам различен избор - би трябвало да го направя ", сподели кметът.

Credit...Emilio Morenatti/Associated Press

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР