Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че рано или късно

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че рано или късно
Коментари Харесай

Босът на УЕФА: Един ден ще има ВАР в Шампионската лига

Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че рано или късно Шампионската лига ще се снабди със системата за видеоарбитраж (ВАР). Той обаче съобщи, че даже нейното съществуване не довело до по-различен процес на четвъртфиналната борба сред Реал Мадрид и Ювентус.

„ Бианконерите” бяха отстранени посредством противоречива дузпа в заключителните минути на реванша, която Кристиано Роналдо осъществя. След срещата президентът на Юве Андреа Аниели изиска въвеждането на ВАР, защото считаше, че реферът Майкъл Оливър е позволил неточност.

Президентът на Юве отсече: Шампионската лига има потребност от ВАР

„ Шампионската лига е като Ферари или Порше”, разяснява Чеферин пред „ Гадзета дело спорт”. „ Не може незабавно да го подкарате, би трябвало ви подготовка и проби. Всички би трябвало да схванат по какъв начин работи.”

„ Твърде рано е за ВАР, само че това не значи „ никога”. Процесът е неминуем, един ден Шампионската лига ще има ВАР, само че не бързаме за на никое място.”

Инфантино даде статистика на грешките с и без ВАР

„ Имам някои паники по отношение на Световното състезание, където ще има съдии, които в никакъв случай не са боравили със системата. Надявам се да няма кавги или проблеми.”

„ Това е неповторим шампионат и по този начин е по-лесно. Точно както е по-лесно в лигата на всички италиански и немски съдии (шампионатите, в които ВАР към този момент работи – б.р.). Висшата лига на Англия също отсрочи въвеждането.”

„ Футболът към този момент е хубав, нали? Смятам, че просто някои хора желаят да влязат в историята като първите. Мен ме не интересува дали след време ще приказват, че „ с Чеферин ВАР влезе в Шампионската лига”. Няма по какъв начин да промениш шампионата, до момента в който той към този момент тече. Иначе някой би могъл да спекулира какво би било, в случай че ВАР беше налице преди 2 месеца.”

„ Извинете ме, само че какво би трансформирала системата в Реал Мадрид-Ювентус? Нищо. Има хора, които са гледали обстановката за дузпата най-малко 20 пъти. Аз персонално съм я гледал 50 пъти. За половината това си е дузпа, а за другата част – не е. В мача Манчестър Сити-Ливърпул тя би била по-полезна около анулирания гол, само че там има други проблеми. Ако приказваме реалистично, би трябвало да я имаме през сезон 2019/2020 както в Шампионската лига, по този начин и на Европейското първенство”, добави Чеферин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР