Президентът на УЕФА Александър Чеферин вярва, че скоро пак ще

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин вярва, че скоро пак ще
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Футболът с фенове ще се завърне скоро

Президентът на УЕФА Александър Чеферин има вяра, че скоро отново ще има футбол с почитатели. Заради пандемията от ковид съвсем всички шампионати в Европа бяха спрени, а предишния уикенд Бундеслигата бе възобновена, само че със срещи пред празни трибуни. В последния месец специалисти предизвестиха, че мачовете ще са без почитатели най-малко една година поради COVID-19. Чеферин обаче счита, че последователите ще се завърнат на трибуните по-рано.

" Това е сериозна обстановка, само че случаите към този момент понижават и ние сме по-внимателни. Знаем повече за вируса и като цяло аз съм оптимистично надъхан човек. Не одобрявам апокалиптичните отзиви, че ще би трябвало да чакаме втора и трета вълна, даже пета вълна... Хората, които познаваш, ще умрат някой ден, само че би трябвало ли да се тормозим през днешния ден? Не мисля. Ние сме подготвени и ще следваме всички рекомендации на управляващите, само че съм безусловно сигурен, че положителният остарял футбол с почитатели ще се завърне доста скоро ", сподели Чеферин пред " Гардиън ".

Пандемията докара до отлагането на европейското състезание по футбол за 2021 година Президентът на УЕФА е сигурен, че следващата година няма да има проблем с провеждането на шампионата. Попитан дали би заложил милион $ за това, той отговори: " Да, бих. Не знам за какво да не се организира. Не мисля, че този вирус ще остане постоянно. Мисля, че ще се промени по-скоро, в сравнение с доста хора считат. "

Чеферин призна, че футболът ще би трябвало да се оправя с редица проблеми, провокирани от пандемията: " Има доста работа, която би трябвало да бъде свършена. Миналата седмица бях в Швейцария за първи път от два месеца и имах срещи от 9 ч. сутринта до 23 ч. вечерта. Има толкоз доста информация, толкоз проблеми с календара. И толкоз доста милиони и милиони, десетки милиони долари, които ще загубим. Трудно е да заспя вечер. Ще си много безконтролен, в случай че заспиш незабавно след подобен ден. Ситуацията за УЕФА не е толкоз притеснителна, не сме в рискова обстановка, само че ни е грижа за клубовете и шампионатите, за всички забъркани, тъй че има доста работа. "

Чеферин съобщи, че когато е трябвало да се вземе решение за отлагането на Евро 2020, не е можел да заспи до 4 ч. сутринта: " По това време взех решение за отлагането и по-късно заспах за няколко часа. "

Президентът на УЕФА е сигурен, че пандемията няма да промени футбола напълно: " Това е ново прекарване, само че един път да се отървем от лошотия вирус, ще се върнем към естественото. Футболът не се промени след Втората международна война, след Първата международна война, няма да се промени и поради този вирус. Хората споделят, че светът няма да е същият. Може и да е по този начин, само че моята позиция е: за какво да не мислим, че светът ще е по-добър след този вирус? Защо да не мислим, че ще сме по-умни, че най-сетне ще разберем какъв брой нежни сме, какъв брой незащитени сме от природата? Така че постоянно има уроци, които може да се научат. "

Чеферин съобщи, че пандемията не трансформира проектите на УЕФА да вкара трети клубен шампионат от 2021 година В мощ остават и разпоредбите за финансов феърплей. Според президента на европейската централа се работи по подобряването им, само че за момента това е спряно, до момента в който футболът не се завърне в естествения си тип. 

Президентът на ФИФА Джани Инфантино разгласи, че желае да понижи броя на мачовете, които се играят. Попитан за това, Чеферин отговори: " Не знам. Опитах се да схвана какво има поради, само че е необичайно от една страна да приказваш, че искаш да намалиш футбола, а от друга да предлагаш нов шампионат, наименуван международно клубно състезание с 24 клуба . Това понижаване ли е на футбола? Не сме говорили доста по време на рецесията, само че когато пристигна времето, ще приказваме. "

По време на пандемията се появиха рецензии към футболистите за заплатите им. Попитан дали играчите би трябвало да не са толкоз алчни и дали клубовете би трябвало да са по-мъдри в харчовете, Чеферин сподели: " Не мисля, че играчите са алчни. Не са. Пазарът взема решение цените и заплатите. Ако аз или вие получим предложение за $20 млн. на сезон, не мисля, че някой от нас ще каже: " Не, не, не, не желая да съм лаком, дайте ми $200 000. " Така че те не са алчни, пазарът го дефинира. Но да забележим дали пазарът ще реагира на тази рецесия и цените ще паднат. Възможно е да паднат, само че не мисля, че е правилно към футболистите да се споделя, че са алчни, тъй като заплатите са им толкоз високи. Те носят големи облаги, а футболът е огромна промишленост, която заплаща големи налози. Всеки футболист също заплаща големи налози, тъй че не мисля, че вярната дума е лакомия или че клубовете би трябвало да са по-мъдри, тъй като просто пазарът взема решение по какъв начин се движат цените. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР