Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкри за поредни идеи за

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкри за поредни идеи за
Коментари Харесай

Нова идея за промяна на Шампионската лига

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкри за следващи хрумвания за промени във формата на Шампионската лига. Босът на евроцентралата предлага отсега нататък всички тимове, достигнали до четвъртфиналите в конкуренцията, да си подсигурява присъединяване в шампионата и през идващия сезон. Освен това словенецът отново засегна тематиката за групи от по осем тима, която се прокрадна през последните месеци. Чеферин приказва и за нов супер мач за званието “Шампион на шампионите”. Всичко това ще бъде дискутирано на среща на 11 септември.

“С предлагането всички четвъртфиналисти да се класират автоматизирано и за идващия сезон в ШЛ се цели да се предпазят клубове като Аякс през тази година или като Лестър и Монако през предходните - изясни Чеферин пред Times. - През този сезон Аякс стигна полуфинал, само че в този момент е заставен да продава футболистите си, тъй като не е сигурен за влизането си в групите на шампионата през есента. Трябва да предпазим избрани клубове - не мисля, че са толкоз доста, само че би трябвало да се погрижим за тях.”

Друг план е смяна на броя на отборите в групите - от сегашните осем групи с по четири тима на четири групи с по осем състава. Това е концепция на Асоциацията на европейските клубове с президент Андреа Аниели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР