Президентът на УЕФА Александър Чеферин прогнозира, че 80 процента от

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин прогнозира, че 80 процента от
Коментари Харесай

Чеферин: 80 процента от първенствата ще бъдат завършени

Президентът на УЕФА Александър Чеферин предвижда, че 80 % от националните шампионати ще бъдат приключени през този сезон макар пандемията от COVID-19. Шампионатите във Франция, Холандия и Белгия към този момент бяха дефинитивно прекъснати и няма да бъдат приключени, до момента в който през вчерашния ден Бундеслигата се трансформира в първото огромно състезание, което бе рестартирано, а съгласно Чеферин множеството страни ще последват образеца на Германия.

“Имаме съответен проект да приключим шампионатите, мисля, че множеството Лиги ще го сторят. Тези, които не го създадат, сами взимат това решение, само че все пак те ще би трябвало да играят квалификации, в случай че желаят да вземат участие в шампионатите на УЕФА. Трябва да изчакаме Изпълнителният комитет на УЕФА да удостовери датите, само че чакаме европейските шампионати и евротурнирите да бъдат приключени през август. Мисля, че най-малко 80 % от шампионатите ще бъдат приключени ”, разяснява Чеферин.

Президентът на УЕФА разяснява и проблема с френските ПСЖ и Лион, които към момента вземат участие в Шампионската лига, само че френските управляващи не разрешиха провеждането на спортни събития в страната до септември. “Те ще би трябвало да провеждат мачове във Франция. Ако това не е допустимо, ще би трябвало да го създадат на безпристрастен терен. Ако не могат да играят в личната си страна, ще домакинстват на безпристрастен терен. Не виждам причина френските управляващи да не разрешат провеждането на мач при закрити порти, само че дано забележим. Това е отвън моите пълномощия ”, съобщи словенецът.

Европейското състезание по футбол, което бе отсрочено за идващото лято, може и да не се организира в 12 града, както бе авансово планувано. “Проведохме диалози с девет града и всичко е наред. С други три града има известни проблеми, тъй че продължим диалозите. Искаме да създадем шампионата в 12 града, само че в случай че не може да стане, сме подготвени да го организираме в 10, девет или осем ”, изясни Чеферин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР