Президентът на УЕФА Александър Чеферин похвали работата на Борислав Михайлов

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин похвали работата на Борислав Михайлов
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Понякога Михайлов е доста агресивен към нас

Президентът на УЕФА Александър Чеферин похвали работата на Борислав Михайлов като член на Изпълкома на европейската футболна централа и като началник на българския футболен съюз (БФС). Словенецът е на посещаване в България и през днешния ден даде конференция в базата на БФС в столичния кв. " Бояна ".

" Доволен съм от срещите, които имах до този миг - показа Чеферин. - За мен беше значимо, че държавното управление и кметовете са подготвени да развиват футбола. Очевидно тяхното взаимоотношение с БФС е на високо равнище. За всички в Европа е ясно, че България е футболна страна. По отношение на инфраструктурата нещата се развиват с прилични темпове. Разбира се, постоянно може и по-добре. Подчертах, че тази национална футболна база е една от най-красивите и добре направени в цяла Европа. "

Шефът на УЕФА разяснява и персоналните си връзки с Михайлов, както и неговия престиж на континента.

" Борислав Михайлов е съвсем деец в изпълнителния комитет. На процедура познава всички в УЕФА. Ние сме другари с Боби, само че това не е задоволително. Много е значимо когато си член на Изпълкома на УЕФА, да вършиш своята работа добре и да защитаваш ползите освен на българския, само че и на целия европейски футбол. Според мен Боби се оправя извънредно добре. Понякога, когато става въпрос за ползите на българския футбол, той е много нападателен към нас. Но това е разбираемо. Знам, че има конгрес на БФС през февруари. Що се отнася до другия претендент, не съм го срещал персонално, само че си го припомням като футболист. Той беше отличен състезател. "

Става въпрос за някогашния централен нападател на националния тим и след това селекционер на представителни отбор Любослав Пенев, който неотдавна разгласи, че ще се кандидатира за президент на БФС. Самият Борислав Михайлов пък през днешния ден за първи път персонално удостовери, че ще се опита да завоюва четвърти мандат.

" Към момента не е назначена дата за конгреса на БФС - разкри той. - В края на седмицата ще има съвещание на изпълкома, на което ще се дефинират денят, часът и мястото. Не е доста елементарно обаче да се уреди такава огромна зала в София, защото приказваме за над 600 души. Щом се кандидатирам, значи съм убеден. Президентът Чеферин даде висока оценка за моята работа, само че не той, а делегатите избират кой да управлява централата. Повече по тази тематика ще приказвам само на конгреса. Не ме тормози опцията да бъда заменен. Човек би трябвало да гледа бъдещето, да прави проекти. А дали ще има промяна или не, значение няма. Футболен съюз ще има и след мен. "

Михайлов изрази удовлетворение от свършеното през последната година, като подсигурява, че и отсега нататък БФС ще влага в развиването на футбола у нас: " Изпращаме една сполучлива година, аз персонално съм удовлетворен. Първенството е забавно, националният тим реализира два положителни резултата, които в предходните години не сме реализирали. Продължаваме да влагаме. БФС е по-стабилен финансово от всеки път. "

На конференцията в " Бояна " участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също сподели положителни думи за партньорството на страната с БФС.

" Доволни сме от съдействието си с БФС. През последните три години работим в доста добър синхрон. Приятно е да слушам, че Боби се цени толкоз високо в УЕФА. Програмата ни за развиване на спортната инфраструктура не е за година или две, а е дълготрайна. Продължаваме да оказваме помощ на клубове и да надграждаме ", разяснява спортният министър.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР