Президентът на УЕФА Александър Чеферин определи краен срок, в който

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин определи краен срок, в който
Коментари Харесай

Чеферин обяви кога и в какъв формат да очакваме завръщането на евротурнирите

Президентът на УЕФА Александър Чеферин дефинира краен период, в който би трябвало да приключат европейските клубни шампионати. Пандемията от ковид слага доста въпросителни към това дали и по кое време ще се доиграе сезонът в клубния футбол, само че словенецът акцентира, че вътрешните шампионати не могат да бъдат възобновени по-късно от месец юли.

" И Шампионската лига, и Лига Европа би трябвало да приключат до 3 август. Ситуацията е невиждана, по тази причина е належащо да сме гъвкави. Ако рецесията завърши по-рано от предстоящото, надлежно и мачовете ще стартират по-рано ", сподели Чеферин в изявление за ZDF.

" Може да се играе в досегашния формат или да прибегнем до елиминации в един мач. В този случай разновидностите са чоп за домакинство или дуелът да се организира на безпристрастен терен. Засега финалната осмица или четворка е единствено алтернатива ", изясни шефът на УЕФА.

“Единственото неверно решение би било да се играе по метод, който излага на заплаха здравето на играчите, почитателите и съдиите. Но в случай че е безвредно, не виждам проблем. Спортът носи сила, имаме потребност от него. Хората са нервни и тревожни. Футболът е сериозна промишленост, има значение за хората, макар че сега суперзвездите са лекарите и медицинските сестри “, добави Чеферин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР