Президентът на УЕФА Александър Чеферин обясни взетите днес решения по

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин обясни взетите днес решения по
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Направихме най-големите жертви, но европейското не може да бъде фенове

Президентът на УЕФА Александър Чеферин изясни взетите през днешния ден решения по време на видеоконференцията сред 55-те членки на централата.

Заради ковид европейското състезание по футбол бе преместено с 12 месеца за лятото на 2021 година, а Шампионската лига и Лига Европа ще бъдат доиграни след позволение на здравните управляващи, когато те преценяват, че пандемията е овладяна.
Официално: Отложиха европейското състезание с година Новината бе доказана от УЕФА
" Управляваме спорт, от който доста хора се устоят " – разяснява Чеферин. - " А в този момент този спорт беше тръшнат на земята от незабележим и бързо предстоящ противник. В такива времена футболното общество би трябвало да показва своята отговорност, единност, взаимност и алтруизъм. Здравето на почитателите, играчите и останалите чиновници би трябвало да бъде приоритет и в този дух УЕФА предложи няколко разновидността, с цел да може сезонът в другите шампионати да приключи обикновено. Горд съм от реакцията на моите сътрудници из цяла Европа.
Налице беше подготвеност за работа в екип, като в това време всеки осъзнаваше, че би трябвало да направи някакви отстъпки в името на най-хубавия резултат. ", стартира Чеферин.
Спряха Шампионска лига и Лига Европа за неопределен срок Европейското състезание по футбол ще бъде през идващото лято
" УЕФА, като управителен орган на европейския футбол, направи най-големите жертви. Преместването на Евро 2020 коства доста на УЕФА, само че ние ще направи всичко по силите си, с цел да не може това да се отрази на финансирането на стратегиите за развиване на женския футбол, за построяването на терени и за цялостното развиване на играта във всичките ни 55 страни-членки. Водехме се от концепцията, че не облагата е най-важна. "
България приема Унгария при започване на юни УЕФА отсрочи европейското състезание с 12 месеца
" Футболът е мощна мощ за повдигане на духа на обществото. Мисълта за европейско състезание без аудитория, за празни фен-зони, за изолирани по домовете им последователи, е нещо, което ние не можем да приемем и то точно на 60-годишнината на конкуренцията. ", безапелационен е президентът на УЕФА.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР