Президентът на УЕФА Александър Чеферин направи остър коментар по повод

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин направи остър коментар по повод
Коментари Харесай

Чеферин: 12-те клуба се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола!

Президентът на УЕФА Александър Чеферин направи изострен коментар във връзка решението със основаването на европейска Суперлига. Шефът на централата още един път удостовери опасността, че футболистите, които вземат участие в мачовете от Суперлигата, няма да могат да играят за съответните си национални тимове и да вземат участие на европейки и международни шампионати. Чеферин, също така непосредствено нападна изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд и боса на Ювентус Андреа Аниели, които единствено преди дни са го излъгали, че новините към Суперлигата са подправени и са удовлетворени от направените промени в Шампионската лига, които УЕФА публично разгласи през днешния ден.

" Всички сме обедините против нелепостта на този план, против тези позорни, егоистични оферти, подхранвани на първо място от алчността. Това е безсрамен проект, който е ориентиран изцяло против това, което футболът би трябвало да бъде. Футболистите, които ще играят за тимове, които ще вземат участие в тази затворена лига, ще получат възбрана да играят на международни и европейски шампионати. Призоваваме всички да останат изправени до нас. Ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че това в никакъв случай няма да стане.

Тези клубове се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола.

Дали е допустимо да има Шампионска лига без тези 12 клуба? Разбира се. В Европа има доста положителни тимове. Турнирът може да съществува с или без тях.

Бях юрист по наказателни каузи в продължение на 24 години, само че в никакъв случай, в никакъв случай не съм виждал такива хора. Да стартираме с Ед Уудуърд. Обади ми се предишния четвъртък и сподели, че е доста удовлетворен от промените и ги поддържа изцяло. Тогава явно към този момент е бил подписал нещо друго. Андреа Аниели е най-голямото отчаяние от всички. Никога не съм виждал човек да лъже толкоз доста, колкото той. Невероятно е. Говорих с него в събота и той ми сподели: " Това са единствено клюки. Не се притеснявай, нищо няма да стане ". След това ми сподели, че иска ми се обади след един час, след което си изключи телефона. На идващия ден оповестиха новината.

Това са по този начин наречените огромни клубове. Ясно е, че са такива сега, само че не е било постоянно по този начин. Ювентус беше в Серия " Б ", Ман Юнайтед преди сър Алекс Фъргюсън са били... не знам къде. Астън Вила също е огромен клуб ", съобщи Чеферин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР