Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира ситуацията с разследването на

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира ситуацията с разследването на
Коментари Харесай

Чеферин: За нас не е проблем да накажем Сити, ако клубът е виновен

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разяснява обстановката с следствието на Манчестър Сити. Английският първенец е упрекнати в нарушаването на финансовия феърплей, а инспекциите не престават и сега. Сити е застрашен от редица наказания, като най-сериозната е изключване от европейските клубни шампионати и по-конкретно от Шампионската лига, където те ще вземат участие.

"Понякога забравяме какъв брой е страшна тази индустрия”, е представен Чеферин от вестник „ Ню Йорк Таймс”. „ Ако ти не си обвързван със подозрителен бизнес, в случай че не си подкупен, вървиш напред и си почтен с всички ".

Но в това време президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас съобщи, че не е уверен какъв брой е действително налагането на наказване на Манчестър Сити.

"Това изказване е изцяло манипулативно. УЕФА няма да се колебае да приложи цялата мощ на разпоредбите, в случай че има клубове в нарушение”, съобщи още словенският водач на УЕФА.

Той добави по време на изявлението, че за момента няма да разяснява случая, обвързван със Сити. Но отхвърли всяко съмнение, че УЕФА ще се откаже от налагане на каквито и да било наказания на клуба, приключил сезона в Англия с требъл. Очакванията са решенията на УЕФА да излязат до края на тази седмица.

Хората от клуба упорстват на своята непорочност и в хода на делото, като настояват, че са "уверени в позитивен резултат ", защото и досега против тях се вадят "напълно погрешни " изказвания.

Още по тематиката:

Обзор след сезона! Какво видяхме в борбата за купата в Англия

Нов контракт и нови 100 млн. паунда за Пеп Гуардиола

Гуардиола: Невинни сме до доказване на противното
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР