Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира непряко ситуацията с разследването

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира непряко ситуацията с разследването
Коментари Харесай

Чеферин: УЕФА няма да се колебае при налагането на наказания

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разяснява непряко обстановката с следствието на Манчестър Сити. Английските първенци са упрекнати в нарушаването на финансовия феърплей, а инспекциите не престават и сега. Сити за застрашени от редица наказания, като най-сериозната е изключване от европейските клубни шампионати и по-конкретно от Шампионската лига, където те ще вземат участие.

Uefa president Aleksander Ceferin talks Champions League reforms, FFP and what some see as a worryingly close relationship to Juventus president Andrea Agnelli (yes he’s godfather to his daughter, no he’s never borrowed a Ferrari)https://t.co/XWn2rbbaT9 via @nytimes
— tariq panja (@tariqpanja) May 20, 2019
" Понякога забравяме какъв брой е страшна тази промишленост ", е представен Чеферин от вестник " Ню Йорк Таймс ". " Ако ти не си обвързван със подозрителен бизнес, в случай че не си подкупен, вървиш напред и си почтен с всички ".

В същото време президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас съобщи, че не е уверен какъв брой е действително налагането на наказване на Манчестър Сити.

" Това изказване е изцяло манипулативно. УЕФА няма да се колебае да приложи цялата мощ на разпоредбите, в случай че има клубове в нарушаване ", съобщи още словенският водач на УЕФА. Той добави по време на изявлението, че за момента няма да разяснява случая, обвързван със Сити. Но отхвърли всяко пердположение, че УЕФА ще се откаже от налагане на каквито и да било наказания на клуба, приключил сезона в Англия с требъл.

Очакванията са решенията на УЕФА да излязат до края на тази седмица. Хората от клуба упорстват на своята непорочност и в хода на делото, като настояват, че са " уверени в позитивен резултат ", защото и досега против тях се вадят " изцяло погрешни " изказвания.
Шампионска Лига 1/4 кръг, сряда 17 април  Манчестър Сити 4:3краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР