Президентът на УЕФА Александър Чеферин е прекарал безсънни нощи в

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин е прекарал безсънни нощи в
Коментари Харесай

Чеферин: Ситуацията в УЕФА не е толкова критична, но мислим за другите

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е прекарал безсънни нощи в мисли за големите финансови загуби, които търпи футболната общественост поради прекратения сезон.

Европейските клубни шампионати, както и националните шампионати, стопираха през март поради световната пандемия и към момента няма изясненост дали множеството от тях ще завършат.
Германската Бундеслига се възобнови през миналия уикенд, само че има огромни въпросителни към останалите топшампионати, които би трябвало да завършат до август, когато пък трябваше да започва новият сезон.

" Има толкоз доста информация, която би трябвало да обработим и толкоз неясноти с календара. Ще загубим десетки милиони долари поради тази рецесия. Трудно ми е да заспя поради всички тези проблеми. Ситуацията в УЕФА не е толкоз сериозна, само че нас ни е грижа за клубовете, за шампионатите, за акционерите и има много работа за извършване ", разяснява Чеферин пред " Гардиън ".

Uefa president Aleksander Ceferin: 'Football with fans will come back very soon' https://t.co/T0b9dRxPKs Interview by @sebastianfest
— Guardian sport (@guardian_sport) May 19, 2020
Словенецът не чака огромни промени във футбола след нормализиране на обстановката, само че добави, че правилото за финансовия феърплей би трябвало да бъде обновено, съгласно новото време.

" Който не съблюдава разпоредбите, постоянно ще бъде глобен, само че естествено, мислим по какъв начин да подобрим тези правила. Работим по актуализиране на финансовия феърплей. Имаме концепция и за въвеждане на такса " разкош " за богатите клубове ", добави Чеферин.

Той разяснява и рецензиите към огромните пари, които получават футболистите: " Не мисля, че играчите са алчни. Пазарът дефинира цените. Сега ще забележим дали отговорът на пазара към рецесията ще е понижаване на цените.

Възможно е това да се случи, само че не мисля, че е правилно да се приказва, че футболистите взимат прекомерно огромни заплати. Те носят доста доходи, а футболът е огромна промишленост, която праща големи налози. Играчите също заплащат доста налози ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР