Президентът на УЕФА Александър Чеферин е показал задоволство от нормализирането

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин е показал задоволство от нормализирането
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА приветствал "нормализирането на обстановката в българския футбол"

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е посочил удовлетворение от " нормализирането на ситуацията в българския футбол след трагичните събития към европейската подготовка с Англия ". Това се споделя в информация в уеб страницата на БФС.

Словенецът е разговарял с краткотрайно изпълняващия президентските функционалности във футболния съюз Михаил Касабов около тегленето на жребия за плейофите за класиране на Евро 2020 в Нион. На срещата е участвал и генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

" Ръководителят на европейския футбол употребява опцията да изкаже задоволството си от нормализирането на ситуацията в българския футбол след трагичните събития към европейската подготовка с Англия на 14 октомври т.г. и да пожелае триумф на екипа, който се нагърби с отговорността да ръководи Българския футболен съюз след оставката на президента Борислав Михайлов ", се споделя в информацията.

Мачът с Англия беше последван от тежки разтърсвания в българския футбол и БФС. В момента вицепрезидентът Йордан Лечков оспорва вписването на Касабов за президент, а министерството на спорта ревизира по какъв начин са разходвани парите, отпуснати от страната по стратегия за развиване на детско-юношеския футбол.

" Чеферин не пропусна шанса да изпрати сърдечните си поздрави на Михайлов, да му благодари за дългогодишната сполучлива работа и да пожелае триумф на българския народен тим във значимото тестване в края на март следващата година. От своя страна Михаил Касабов подари на Чеферин имитация на ритон от Панагюрското златно богатство ", допълват от БФС.

България изтегли добър чоп за плейофа за Евро 2020. На 26 март националният тим приема Унгария, а при победа пет дни по-късно ще е хазаин на Исландия или Румъния.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР