Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната ще

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната ще
Коментари Харесай

Турция праща военни части в Либия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната ще показа законопроект за изпращане на войски в Либия незабавно след обновяване работата на Народното събрание в отговор на покана на страната, заяви в. " Сабах ".

Ердоган съобщи, че военният мандат за изпращане на войски в Либия ще бъде в дневния ред на Народното събрание при обновяване на работата му на 8-9 януари.

Той разкритикува страните, които поддържат основания в Източна Либия пълководец Халифа Хафтар, а не Файез ал Сарадж.

" Те поддържат войнолюбец, само че ние поддържаме законното държавно управление и одобряваме тяхната покана да изпратим войски. Това е, което ни прави разнообразни ”, сподели Ердоган.

Президентът повтори решимостта на Турция да даде нужното подпомагане на администрацията в Триполи, за която той съобщи, че се бори против " превратаджийския пълководец Хафтар, подкрепян от разнообразни европейски, арабски страни ".

Подкрепяният от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Египет Хафтар води война против законното държавно управление на националното съглашение (ПНС), подкрепено от Организация на обединените нации.

Ердоган също прикани Европа да предприеме дейности поради филантропичната рецесия в сирийската провинция Идлиб.

" Европейските страни би трябвало да поемат отговорността за обезпечаване на непоклатимост в Идлиб и да предотвратят следващата вълна от всеобщи миграции ”, сподели Ердоган.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР