Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че скоро ще

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че скоро ще
Коментари Харесай

Ердоган заяви, че скоро ще бъде определена датата на посещението на руския президент Владимир Путин

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че скоро ще бъде избрана датата на визитата на съветския президент Владимир Путин в Турция, до момента в който обсъждаше натоварената си стратегия по време на среща с кореспонденти в столицата Анкара.

В отговор на въпрос за визитата на Путин Ердоган съобщи, че постоянно беседва с съветския президент и изрази убеждението си, че датата скоро ще бъде избрана.

Пътуването, отлагано два пъти от края на предходната година, ще означи първото посещаване на Путин в страна - членка на НАТО, откакто той стартира пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Министърът на външните работи Хакан Фидан съобщи, че по време на срещата си Путин и Ердоган ще обсъдят газовия хъб, войната в Украйна и износа на зърно през Черно море.

Анкара се пробва да убеди Русия да се върне към Черноморската самодейност за зърно - с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации - която гарантираше безвредния експорт на украинско зърно по време на войната през Черно море. Русия се отдръпна от съглашението през юли 2023 година и съобщи, че не се интересува от възобновяването му, осведоми БГНЕС.

Отбелязвайки, че президентът на Танзания ще посети Турция, Ердоган съобщи, че визитата ще бъде от решаващо значение за страната, защото тя е значима африканска страна и двамата водачи ще имат опция да обсъдят дипломатическите стъпки сред двете страни, както и опциите за вложения.

По отношение на визитата си в Ирак Ердоган съобщи, че се чака визитата да сътвори друга основа за двустранните връзки.

" Една от най-важните тематики на визитата ми е водният въпрос ", сподели президентът и добави, че двете страни ще се стремят да решат водния въпрос.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР